ARKIV       Tillbaka till senaste nytt

2020-03-12


Årsmötet ställs tillsvidare in

På grund av Coronavirusets framfart har vi beslutat att ställa in årsmötet den 2 april. Vi återkommer med information om nytt datum.


2020-03-11


Sveriges mjölkbönder tar ansvar

Sveriges mjölkbönder har idag beslutat avstå från medverkan på mjölkens dag i riksdagen. Detta i samråd med Magnus Oskarsson. Anledningen är att Sveriges läge vad det gäller Coronavirusets utbredning drastiskt ökat de senaste dagarna.
Sverige har nu mer än hälften så många smittade som Kina om man räknar i förhållande till befolkningsmängd. Som det ser ut nu passerar vi dem under morgondagen (torsdag 12 /3).


Med anledning av det läge som nu råder I Sverige avråder vi våra medlemmar från att ha mer kontakter med omvärlden än vad som är absolut nödvändigt. Detta med tanke på hur svåra konsekvenserna kan bli på gårdsnivå om företagsledaren och våra anställda blir sjuka. Vi måste tänka på våra djur och vår ekonomi på gårdsnivå. Vårt mål måste vara att försöka sprida ut smittspridningen så att inte all vår personal insjuknar samtidigt.


Passa på att köpa hem mat och andra förnödenheter nu medan de flesta samhällsfunktioner fortfarande fungerar.


2020-03-10


Ny hemsida

www.sverigesmjolkbonder.se har fått nytt utseende. Lagom inför årsmötet lanserar vi här en uppdaterad version av vår hemsida. Har ni synpunkter, ris eller ros skriv oss några rader och maila till info@sverigesmjolkbonder.se